Header image  
Här hittar du allt möjligt om
min samling
 
 
    Tillbaka

 


Modellbilar

Ända sedan jag var liten har jag haft ett stort bilintresse och redan tidigt började jag samla på modeller. Mest blev det Bburagos vanligaste modeller i skala 1/18 men även några i skala 1/24.

Problemet med modeller i den skalan är att dom tar sån stor plats. Snart började det bli fullt i alla hyllor så jag bestämde mej för att göra ett eget skåp i träslöjden på skolan. Det blev ett rejält skåp i trä med glasluckor och det slukade stora delar av min samling.

Det skåpet har jag kvar och använder fortfarande men jag har även skaffat mej två rejäla glasskåp. Ett kommer från en gammal smyckesbutik, runt två meter högt och just nu med fem hyllplan och det andra är från en cykelbutik, lite större men bara med två hyllor än så länge.

Även de skåpen börjar bli fulla men inte bara med bilar i skala 1/18 utan jag har sedan ett par år börjat samla på rallybilar och tintinbilar i skala 1/43, en betydligt mindre platskrävande skala.

Samlingen uppgår nu till dryga 160 modellbilar i varierande skala men det kommer till nån/några modeller nästan varje månad.

Mercedes