Header image  

 
 
    Tillbaka

 


En liten bakgrundshistoria

När jag fyllde 15 ville jag inte ha någon moppe, kan hända att jag bara ville vara annorlunda eller att jag inte ville belasta mina föräldrars ekonomi.
Alla andra körde runt med sina MT5, DT, TS och några Eu-moppar hade börjat synas också men jag gick mot strömmen och fortsatte att cykla.

När jag fyllde 22 blev jag övertalad av en sen många år moppefrälst kompis att skaffa mej en moppe. Blocket söktes igenom och ett par intressanta annonser plockades ut. Annonsörerna ringdes upp och till slut återstod bara en intressant annons. En medelålders man i utkanten av stan hade två moppar till salu, en svart Puch Dakota och en Suzuki K50. Tid och plats avtalades och färden mot stadens utkanter påbörjades.

Väl framme började vi med att kolla på Dakotan (som jag faktiskt först ville ha) men den var inte i det bästa skicket, omlackad, svårstartad och med en del andra brister. Så den lämnades åt sitt öde och K50in synades. Den var i lagomt patinerat bruksskick, hyffsat komplett och startade på första kicken. Den var dessutom något trimmad vilket inte alls va dumt.

Så den sedvanliga prutningen började, vilket jag är urusel på men som tur var är min kompis desto bättre på både moppar och att pruta så han la fram ett bud till mej och jag började köpslå.
Efter nån vända fram och tillbaka godkände han en prutning på 500 kronor och att jag tog moppen på en gång.

Det här var den sista mars i år (2007) och nu måste jag säga att jag är väldigt nöjd med mitt köp och ångrar mej inte alls att jag blev med K50. Dessutom har jag en granne som är tokig i moppar och i synnerhet K50.
Så för att sammanfatta lite lätt: Varför körde jag inte moppe när jag var 15? Det är ju skitkul!

Suzuki K50