Header image  
Jag är stolt ägare till ett par Tjorven  
 
    Tillbaka
 

 

Tjorven

Tyvärr hade jag bara mobilkameran med mej så håll til godo.

Fler bilder finns här

I slutet av oktober 2007 följde jag med en kompis som ringt på en annons om mopeddelar. Delarna fanns i Koler, en avlägsen by 4 mil utanför Piteå.
Väl där synades grejerna väl och köpet gjordes upp men som vanligt med min kompis så var det tvunget att gå en liten husesyn på gården för att inspektera om något annat var intressant.

Å där på gården stod den, en gul liten bil som jag mycket väl kände igen formerna på, en Tjorven. Min förkärlek för udda skapelser tog fart och så klart skulle den lilla gula inspekteras, jag hade nämligen inte sett en Tjorven på nära håll.

Klyschan ”kärlek vid första ögonkastet” passade mycket bra in, ”en sån här ska jag ha” tänkte jag och frågade så klart om den var till salu. Ägaren tvekade lite men sa att inget är omöjligt, ge mej ett bud så ska ja fundera på saken. Ett bud lades och han skulle fundera, vi for hem.

Ett par dagar senare ringde telefonen, Tjorven-ägaren hade ringt min kompis och sagt att den var till salu men för en femhundring mer än budet. Ja tände så klart till, ringde upp ägaren och sa att jag ska ha bilen men måste fixa fram pengarna.

Dagarna efter malde de på i skallen och till slut vart de för mycket, ja var tvungen att hämta hem bilen, så till helgen lånade jag ett bilsläp, fyra hjälpande händer och så for vi och hämtade hem den. Kombinationen anliggande bromsar, variomatic och ett släp utan spel gjorde att lastningen blev en utmaning men med hjälp av spännband tog den sej sakta men säkert upp på släpet.

Väl hemma och inputtad i garaget, vilket inte var det lättaste, var det bara att börja. Bakdörren hade gått i baklås och det låg en massa bråte där inne så det var lika bra att få upp den på en gång. Resultatet av rensningen syns på den nedersta bilden och innefattar diverse leksaker, en skrivmaskin och ett par soppåsar med näver.

 

Tjorven
Tjorven
Tjorven
Tjorven
Tjorven
Tjorven

Tillbaka